Niets is krachtiger dan de fantasie van een kind. Een van de voordelen van hout speelgoed is dat het de creativiteit van een kind stimuleert. 

De speelgoedmarkt is verzadigd met knipperende lichtjes, felle kleuren, beeldschermen en harde geluiden. Deze kenmerken geven jonge kinderen onmiddellijke voldoening, maar ze sluiten ook de mogelijkheid uit om problemen op te lossen en fantasierijk te spelen.

Houten speelgoed is eenvoudiger en het helpt bij het bereiken van cognitieve mijlpalen. Rond de 9 maanden beginnen baby’s oorzaak en gevolg duidelijker te begrijpen: met een blok op de grond slaan maakt lawaai, een blok laten vallen doet het uit het zicht verdwijnen. Speelgoed van hout, zoals een blokkendoos of een eenvoudige houten puzzel, distilleert dit begrip tot zijn essentie, namelijk ‘als ik iets doe, zorgt dat ervoor dat er iets anders gebeurt als gevolg’.

Hout speelgoed biedt ook een mooi, tastbaar, open ‘blanco canvas’ dat een kind in zijn eigen tempo en op zijn eigen voorwaarden kan verkennen. De extra toeters en bellen die ander speelgoed direct aantrekkelijker kunnen maken, hebben de neiging kinderen te beperken en te sturen in de manier waarop ze ermee spelen.

Kortom, houten speelgoed prikkelt de natuurlijke nieuwsgierigheid van een kind. Terwijl het ook helpt bij de ontwikkeling van motorische vaardigheden, probleem oplossend vermogen, hand-oog coördinatie, sociale vaardigheden, en nog veel meer!

Winkelwagen
Scroll naar boven